"Чи можна сказати, що ця війна мені чимось допомогла та мотивувала? Ні, вона мені нічим не допомогла. Моя мрія – щоб ця війна закінчилася, щоб атака на Україну припинилася назавжди. Коли був турнір в Індіан-Веллс, я навіть тиждень не могла потренуватися, я була в такому шоці, що не могла підготуватися до змагань. Моя сім'я жила під обстрілом. Я не могла зібратися нормально, от і все.

Ця ситуація просто показала мені, як наше життя може помінятися за дві секунди зі стабільного, яскравого та світлого майбутнього настільки, що ти не знатимеш, ні що буде завтра, ні що на тебе чекає. А те, що я піднялася в рейтингу, я була мотивована працювати в будь-якому випадку. Те, що мій рейтинг покращується, доки все це відбувається, це не має жодного взаємозв'язку. Я працювала все життя, щоб стати кращою, тому, звичайно, я щаслива, що є результати цієї праці", – резюмувала Калініна у подкасті The Functional.

Нагадаємо, що українська тенісистка наразі перебуває за кордоном, де виступає на престижних турнірах. Раніше Калініна повідомила, що її рідні все ще перебувають під окупацією росіян.