"Насправді, теніс – достатньо окрема інституція, як вид спорту. В нас є декілька, скажімо так, керуючих органів – це ATF, Великі Шоломи (кожен окремо має свою федерацію) і, звісно, ATP та WTA.

Насправді, коли спочатку мене питали навіть наші керівники в АТР, яке моє ставлення до тенісистів, то я казав, що тут треба брати кожного спортсмена окремо. Але це було в перший тиждень війни, коли я був впевнений і переконаний, що якщо росіяни побачать те, що коїться в нашій країні, те, що робить їхня армія, ті знущання і руйнування, які вони несуть, то в них зміниться картинка і вони щось з цим зроблять.

Коли цього прозріння не настало, то я зрозумів, що має бути колективна відповідальність зі сторони всіх росіян, а також спортсменів. Хороший, поганий – немає різниці, вони всі мають відчувати біль, який відчувають українці, які сидять в бомбосховищах або гинуть під бомбами. Я розмовляв з директором змагань в Австралії ще десь три тижні тому, два тижні тому розмовляв з директором змагань Вімблдон і вони в мене питали одне й теж саме: "Яке моє ставлення до цієї ситуації?".

І я їм сказав те, що сказав і зараз, якщо на початку я був готовий прийняти якийсь нейтральний статус або прості заклики до "Ні війні!", то зараз я до цього не готовий. А побачивши те, що робить російська армія, ті знущання, кількість загиблих людей – я не готовий до нейтрального статусу. Вони або повністю проти і не підтримують, або вони колабаранти і підтримують режим путіна", – сказав Стаховський Xsport.