На спеціально зведеному трампліні в Ісландії він пролетів 256 метрів, повідомляє ісландське медіа RÚV.

Сезон Кубка світу зі стрибків з трампліна офіційно завершився в березні. Кобаясі посів друге місце загального заліку й поступився Великим кришталевим глобусом лише австрійцю Штефану Крафту.

Саме Крафту від 2017 року належить офіційний світовий рекорд зі стрибків з трампліна. Того сезону на польотному трампліні норвезького Вікерсунна титулований австрієць пролетів 253,5 метра, перевершивши попередній рекорд на півтора метра.

Кобаясі наразі перебуває в Ісландії, де спільно з компанією Red Bull намагається перелетіти безпрецедентну позначку в 300 метрів. Для цього команда обрала гору Хлидарфьялль, що розташована за п'ять кілометрів від міста Акурейрі.

Хоча Кобаясі поки не вдалося перелетіти 300 метрів, за даними RÚV, він уже встановив неофіційний світовий рекорд – полетів на 256 метрів. У мережі з'явилося відео імовірної спроби японця, хоча підтвердити заявлену дистанцію з нього не вбачається можливим.

Надалі Кобаясі продовжить спроби полетіти на 300 метрів. За даними журналістів, зведений в Ісландії схил є копією трампліна у Вікерсунні, де були встановлені шість останніх світових рекордів.