Замість музичних інструментів чи спортивного інвентаря – зброя. Війна стосується кожного. Тим паче, визвольна. Величезна кількість зірок культури і спорту зі зброєю в руках захищають Батьківщину.

Тарас Тополя, Андрій Хливнюк, Василь Ломаченко, Олександр Усик, Сергій Стаховський, Дмитро Підручний та ще ціла купа інших відомих людей перекваліфікувалися у військових. Вони щоденно ризикують життям, адже безжальні виродки з Росії вбили уже немало людей спорту.

Загинули, захищаючи Батьківщину

Віталій Сапило. Футбол.

21-річний вихованець школи львівських Карпат Віталій Сапило загинув 25 лютого під Києвом. Він був командиром танкового взводу. Окупанти відчайдушно намагалися прорватися до столиці, кинувши в атаку велетенські ресурси. Але українські захисники зупинили загарбників. Віталій знищив три десятки одиниць техніки ворога. Хлопець загинув під час авіаудару російських окупантів.

Сапило мешкав у селі Сокільники, що біля Львова. Він був вихованцем Карпат, а згодом – студентом Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові. Президент Володимир Зеленський посмертно нагородив лейтенанта званням Героя України.

Євген Малишев. Біатлон.

19-річний харків’янин Євген Малишев у сезонах 2018/19 і 2019/20 виступав у складі юніорської збірної України. Брав участь у юнацьких зимових Олімпійських іграх-2020. Після них Євген вирішив підписати контракт зі Збройними Силами України. Малишев загинув 1 березня, обороняючи свій рідний Харків від російських загарбників. 10 березня хлопцю мало виповнитися 20 років.

Євген Звонок. Кікбоксинг.

22-річний Євген Звонок був чемпіоном України і срібним призером Кубка світу з кікбоксингу.

У перший же день повномасштабного вторгнення Росії він записався до лав територіальної оборони і пішов захищати Батьківщину, хоча у хлопця не було військової підготовки. Євген Звонок загинув 3 березня у Чернігові внаслідок авіаудару по школі №18.

Олександр Кулик. Велоспорт.

Заслуженого тренера України з велоспорту Олександра Кулика вбили у бою під Низами, що на Сумщині. Чоловік у складі тероборони захищав рідну землю. Син Олександра, Андрій, є відомим українським велогонщиком.

"Олександр Кулик був на військовій операції з вивезення людей з міста Києва. Довгий час був тренером федерації. А до цього він також був тренером збірної Радянського Союзу. Андрій тренувався, коли його батько помер. Ми дізналися у федерації про смерть його тата раніше, ніж він", – розповів президент Української федерації велоспорту Андрій Гривко.

Вбиті беззбройними

Зайвим доказом злочинів російських виродків є українські спортсмени, які загинули без зброї в руках. Вони були мирними, цивільними. Але це не зупинило загарбників.

Юрій Мельник. Футбол.

31-річний Юрій Мельник працював старшим тренером школи Шахтаря в Херсоні. Російські солдати його вбили 2 березня. Під час обстрілів він відвів свою вагітну дружину і 4-річну дитину в підвал, а сам повернувся, аби провести в укриття інших людей. Юрій потрапив під обстріл і загинув.

Артем Прийменко. Самбо.

16-річний багаторазовий чемпіон України зі самбо Артем Прийменко загинув вночі 8 березня у результаті авіаударів російських ракет по приватному житловому сектору Сум. Разом Артемом померли його тато, мама, бабуся та два молодші брати.

Дмитро Мартиненко. Футбол.

28 лютого російська ракета вбила Дмитра Мартиненка та його маму. 25-річний футболіст виступав за ФК Гостомель.

Хлопець, який є уродженцем Луганщини, ставав найкращим бомбардиром і гравцем Другої ліги аматорського чемпіонату Київської області.

Дмитро Євдоченко. Футбол.

Гравець команди ДЮСШ Атлет-2006 разом зі своєю матір’ю Мариною Євдоченко загинули від обстрілу окупантів. Родина намагалася евакуюватися з Броварського району Київської області.

Ніколи не пробачимо! Слава Героям України!

Інші матеріали Спорт 24 про війну:

"Грьобаний виродок Путін" і "невдаха НАТО": зірки спорту – про "війну, яку Україна вже виграла"

Чорна дошка ганьби: Тимощук і фанати кремлівського фюрера – вони зрадили Україну

Удар по гордості країни-гопника: принизливі санкції у культових для Росії видах спорту

"Росіяни йдуть сюди на вірну смерть": футбольний голкіпер захищає Україну зі зброєю і зворушений героїзмом нашої нації

Росія повинна страждати: нові потужні спортивні санкції агресорам і зворушливі акції підтримки для України