"Як ставлюся до того, що нам скасували заборону виступати на одному майданчику поряд з росіянами та білорусами? Ставлюся позитивно, звісно. З самого початку казала, що я за те, щоб бойкот був активним. Бо ми повинні боротися. Для мене приклад – наші бійці ЗСУ, які борються зі своїм ворогом. Це наш фронт. Вважаю, ми повинні це робити та перемагати їх.

Звісно, ми можемо і програти, але ми стоїмо та дивимося в очі своєму ворогу. І показуємо, що боремося також і на цьому полі. Але вважаю, що ми не повинні тиснути руки. Можу сказати від себе – я просто цього не змогла б зробити. От просто не можу. Перед моїми очима проноситься все, що за ці півтора року відбувається. Ну як я можу? Просто вже хотіла сказати: "Ну як я можу потиснути вам руку? Як не розумієте цього?" І до всього суспільства з інших країн також казала: "Як я можу?"

Ви можете мене критикувати за це, що не поважаю правила, що дівчата-тенісистки теж не поважають правила та суперниць – це не так. Те, що ми виходимо та боремося – це вже якась повага, тому що ми професіонали. Але все поза цим ми не можемо робити, тому що це вище нас. Не можемо цього зробити, бо ви вбиваєте наших людей", – сказала Харлан в коментарі ранковій передачі "Сніданок з 1+1".