"На відео ми бачимо, що містер Ламмер розмовляє з кимось телефоном, який йому дав тренер Анни Смирнової. Він зробив це на доріжці під час розвитку ситуації. У цьому випадку він виступав як керівник Технічного директорату змагань, приймаючи рішення щодо протесту команди Анни Смирнової.

Що ми будемо думати? Уявіть, будь ласка, ситуацію, коли суддя в залі суду бере телефон у представника сторони й з кимось розмовляє. З цього моменту такий суддя не є надійним і має піти у відставку. На нашу думку, те саме стосується Дітера Ламмера.

Я запитав Дітера Ламмера, хто вирішив дати чорну картку. Він відповів, що це його рішення. Я сказав, що він не може прийняти таке рішення, тому що його має приймати Технічний директорат, який є колегіальним органом і за нього треба голосувати.

Тоді Ламмер відповів, що це було рішення Технічного директорату. Я попросив протокол з результатами голосування і саме рішення, а він почав на мене кричати, мовляв, чи підозрюю я його в шахрайстві.

Я відповів, що мені просто потрібен протокол, оскільки ми хочемо подати протест і оскаржити рішення. Він заперечував проти надання будь-якого протоколу. Я також просив призупинити рішення на час розгляду нашого протесту, і він відмовив", – наводить слова Ілляшева Inside the Games.