"Як я ставлюся до бойкотного наказу Мінспорту? У деяких видах спорту, як це було з дзюдо, наші спортсмени не поїхали на ЧС, тому що там були допущені військовослужбовці, перші номери світового рейтингу. Тоді я бачу хоч якийсь сенс в цьому бойкоті.

Тут я сенсу не бачу жодного. Їдуть 25-ті номери російського рейтингу, вони роблять це навмисно. Тому я вважаю, що в цей момент федерації чи спортсмени мають самі це вирішувати, у них ніхто не повинен забирати статус національної федерації. Вийшли ж нові поправки до наказу, там тепер написано "не відряджати". Що це означає?

Змінили конотацію, але нема пояснення цього. Так, я також запитувала про це, на жаль, немає жодної конкретики. Я хочу розуміти, чи можу тоді їздити на змагання за свій рахунок? Я готова їздити своїм коштом і готова представляти Україну. Я готова фехтувати, добиватися відсторонення росіян, розповідати про війну. Коли я фехтувала на Європейських іграх, робила саме це.

Мені здається, таких моментів повинно бути більше. І я дуже хотіла виграти там. Попри те, що ці змагання для мене та для олімпійського рейтингу нічого не вирішували. Але я дуже хотіла виграти, тому що знала: я привезу цю золоту медаль, буде грати гімн – всі це побачать, буде приємно. Бійцям, які нас захищають, моїм батькам і спортсменам, які не мають мотивації зараз, щоб всі знайшли в собі сили.

Хочу, щоб Україна дуже сильно пишалась цим моментом. Тому що в такі важливі й скрутні часи ми все одно йдемо вперед, ми б'ємося, ми добиваємося результатів. Кожен у своїй сфері. Тому я вважаю, що свій бойкот, свою позицію також можна активно висловлювати там, на світовій арені. Тому що спортсмени – це ті люди, які зараз транслюються на весь світ. За цей час у мене брали інтерв'ю дуже багато міжнародних ЗМІ. Від США до Японії. Від європейського світу багато інтересу.

Тому просто закривати очі чи стояти осторонь, знаючи для чого росіяни роблять це, для мене дуже дико. У кожній федерації свої якісь проблеми, свої позиції. Але це всюди, окрім спортсменів, які зараз змагаються на тенісному корті. Я, звісно, тільки підтримую те, що вони роблять, змагаються і борються. При цьому вони ще й допомагають Україні. Але питання не до них, а до тих, хто ухвалює такі рішення: чому в нас є подвійні стандарти, чому одним можна, а іншим – ні?

При тому, що в нашому виді спорту росіяни просто відкрито кажуть, що ми просто не хочемо, щоб українці змагалися. Тому що ми знаємо рішення вашого Мінспорту і реагуємо на нього своєю заявкою", – сказала Харлан у коментарі Tribuna.com.