Раніше наша команда завершила виступи на Європейських іграх. На турнірі українські фехтувальники вибороли три нагороди: 2 золота та бронзу.

На чемпіонаті світу-2023, який відбудеться з 22 до 25 липня у Мілані, спортсмени боротимуться за очки у світовий рейтинг, за підсумками якого будуть розігруватися ліцензії на Олімпіаду-2024. Однак участь на ньому візьмуть росіяни та білоруси – загалом заявлені вісім фехтувальників з цих країн.

Україна готувала максимальну заявку (по чотири спортсмени у кожному з видів зброї серед чоловіків та жінок), однак президент федерації фехтування України Михайло Ілляшев повідомив нові деталі у коментарі для Суспільне Спорт.

Він вказав, що участь на ЧС "синьо-жовті" братимуть в усіх командних змаганнях. Але в особистих турнірах змагатимуться лише фехтувальники у тих видах зброї, де відсутні атлети з росії та білорусі. Тож, Україна має пропустити усі жіночі турніри з фехтування, а також чоловічі змагання з фехтування на шпагах, адже в усіх цих видах зброї представлені спортсмени з росії та білорусі.