Віталій Дуброва заявив, що майже всі російські спортсмени, що є в заявці на ЧС, перебувають на контрактах в ЗС рф, ЦСКА та росгвардії, повідомляє Tribuna.com.

Зокрема до заявки увійшли: Абрек Нагучев (ЗС рф), Михайло Ігольніков (прапорщик ЗС рф), Ніяз Ільясов (старший лейтенант ЗС рф), Тамерлан Башаєв (ЗС рф), Інал Тасоєв (прапорщик ЗС рф), Сабіна Гілязова (ЗС рф), Каміла Бадурова (прапорщик ЗС рф), Мадіна Таймазова (прапорщик ЗС рф), Олександра Бабінцева (лейтенант ЗС рф), Дар'я Владімірова (ЗС рф), Анастасія Полікарпова (росгвардія), Мансур Лорсанов (росгвардія), Арман Адамян (росгвардія), Ксенія Галицька (ЦСКА) та Дар'я Курбанмамадова (ЦСКА).

Загалом лише Яго Абуладзе, Махмадбек Махмадбеков та Лєся Кузнєцова не мають відношення до силових структур. Також нейтральними спортсменами з білорусі є Єгор Воролаєв та Дар'я Концева

Зазначимо, що у заяві IJF про допуск російських і білоруських спортсменів було вказано, що їх допустять лише після перевірки. Національна команда не поїде на чемпіонат світу 2023 року через присутність на ньому спортсменыв з країн-терористів.