Нагадаємо, вчора Міжнародна федерація дзюдо (IJF) дозволила представникам терористичних країн брати участь у змаганнях у нейтральному статусі.

"Дізналися про участь росіян через сайт IJF, адже вчора був останній день реєстрації спортсменів на чемпіонат світу. Ми чекали і сподівалися, що здоровий глузд переможе. На жаль, перемогли російські рублі.

Спочатку побачили заяву Міжнародної федерації дзюдо, про допуск, традиційні "місток до миру", тобто як завжди пишуть, "раді вітати спортсменів з росії та білорусі на чемпіонаті світу". Триває олімпійський відбір й усі спортсмени мають бути в рівних умовах.

А десь хвилин за 15 з'явилася заявка, так званої, російської команди нейтральних атлетів. А ввечері додали ще й білоруських дзюдоїстів – хлопця й дівчину. У нас правило, участь в першості континенту можуть брати спортсмени з першої сотні, а додали білоруса й білоруску, які не входять до цієї когорти – 215-ий і 175-а, здається.

У списку росіян практично всі спортсмени причетні до силових структур або входять до ЦСКА чи Росгвардії. Тим паче в інтернеті купа фотографій, де вони у військовій формі, з Шойгу фотографуються, нагороди отримують. Тобто казати, що був якийсь моніторинг... Звісно ніхто цього не робив, якась формальність.

Спортсмени розчаровані, бо вже і хлопці, й дівчата почали вагу ганяти. Усе ж таки, це був перший чемпіонат світу для багатьох. Готуватимемось далі, і плануємо 25-27 травня їхати на Гран-прі в Австрії. Сподіваємось, що представників країни-агресорок там не буде", – поділився Дуброва для Суспільне Спорт.