"Через тиждень починається чемпіонат світу в Катарі, на який українська збірна готувалася і планувала їхати. Але в останній день реєстрації на змагання на міжнародному сайті у заявках з'являються представники росії – країни-терориста.

Але найцікавіше не це. Нещодавно Міжнародний олімпійський комітет надав рекомендації міжнародним спортивним федераціям і там було чітко написано, які спортсмени рф не можуть приймати участі у змаганнях, а саме атлети, що перебувають на контракті у збройних силах та МВС росії чи білорусі. Але ж саме всі ті люди, які будуть виступати на чемпіонаті світу, – військовослужбовці. Ось так нонсенс, чи не правда?

Я вважаю, що допускати до міжнародних змагань військовослужбовців країни терориста, які кожен день вбивають українців, це неприпустимо. Це зовсім не про спортивні цінності. Це низько", – йдеться у пості Білодід.

Нагадаємо, Міжнародна федерація дзюдо допустила до турнірів спортсменів з росії та білорусі у нейтральному статусі. Цьому передувала заява МОК, який у березні рекомендував федераціям поновити у змаганнях представників цих країн.