"Востаннє сам на сам спілкувалися з Вадимом Гутцайтом у червні минулого року. Тоді, коли він надіслав листа до керівництва Міжнародної федерації бобслею та скелетону, не попередивши мене про це. Я пояснив, що це не дуже правильне рішення – переступати через мене, бо я офіційний представник Міжнародної федерації нашого виду спорту в Україні.

Було б коректніше хоча б до відома поставити. Лист був з проханням зберегти квоти для представників України у разі неможливості взяти участь у змаганнях сезону 2022/23. Зміст я у жодному разі не критикую. Навпаки, схвалюю. Не схвалюю будь-яке спілкування про нашу федерацію без участі представників федерації.

Моє зауваження дуже не сподобалося пану Гутцайту. Він зателефонував мені та попередив: якщо я буду, так би мовити, неслухняним хлопчиком, він мене відправить на "нуль", на фронт. Я йому зауважив, що ми там періодично і без нього буваємо, бо возимо гуманітарну допомогу не лише цивільним, але й військовим. То я запропонував йому поділитися своїм місцем в автобусі, коли ми наступного разу їхатимемо на фронт. Він відмовився", – сказав Гераскевич в інтерв'ю ГЛАВКОМ.