Нагадаємо, напередодні міністерство заборонило збірним України з олімпійських, неолімпійських та паралімпійських видів спорту брати участь у змаганнях, на яких будуть присутні росіяни та білоруси.

"Мінмолодьспорту та НОК України під керівництвом Гутцайта продовжують операцію «Знищення українського спорту. Абсолютна некомпетентність цих органів у питанні відсторонення представників рф та рб з міжнародної спортивної арени привела нас до цього наказу.

Що з ним не так? Мінмолодьспорту вважає, що повна відсутність українських команд та будь-яких представників України на міжнародних спортивних аренах дорівнює недопущенню російської пропаганди у середовищі міжнародної спортивної спільноти. Хоча очевидно, що це повна протилежність.

Якщо українські представники відсутні на змаганнях, то ми повністю звільняємо міжнародні спортивні майданчики та даємо можливість представникам рф/рб просувати свої наративи і пропаганду. Це білий прапор зі сторони українського спорту.

У цьому випадку, набагато дієвіше приїжджати на змагання й робити протести, давати інтерв’ю ЗМІ, чинити тиск на організаторів змагань та чинити опір розповсюдженню російських наративів", – заявив Гераскевич на своїй сторінці у Twitter.