Нагадаємо, напередодні Мінмолодьспорту України оприлюднило наказ, яким заборонило нашим атлетам виступати на змаганнях, до яких допустили росіян та білорусів. Згідно з цим документом, обмеження стосуються усіх представників національних збірних України з олімпійських, неолімпійським та паралімпійських видів спорту.

"Схоже, футбольна збірна знімається з кваліфікації Євро", – підсумував Зозуля в Instagram. На цей пост, зокрема, іронічно відреагував захисник Львова Олексій Дитятьєв: "Непогано вирішили питання". Екс-зірка збірної України Артем Федецький додав: "Мда. Просто в шоці".

Нагадаємо, "синьо-жовті" під наставництвом Руслана Ротаня стартували у відборі на Євро-2024 з виїзної поразки англійцям (2:0). У червні українці мали б зустрітися з Північною Македонією і Мальтою. Однак тепер, ймовірно, ці поєдинки опинилися під табу. Адже у євровідборі бере участь і збірна білорусі.

Натомість футбольні клуби можуть виступати в єврокубках, попри те, що у них беруть участь білоруські команди. Адже, судячи із наказу міністерства, обмеження стосується лише національних збірних.