Олімпійський чемпіон та народний депутат Жан Беленюк опублікував у своєму Telegram-каналі текст наказу Міністерства молоді та спорту, який забороняє офіційним делегаціям збірних України брати участь у змаганнях, на які допустять росіян і білорусів.

Копія документа підписана електронним підписом. Відповідно до наказу, українські спортивні федерації повинні слідкувати, на які міжнародні змагання допустять представників країн-окупантів. А також повідомляти про це Міністерству молоді та спорту. Офіційним делегаціям збірних України заборонять виступати на одних турнірах з агресорами. Заборона поширюється на олімпійські, неолімпійські змагання, а також види спорту осіб з інвалідністю.

Це стосується лише збірних України та її офіційних членів. Таким чином, нашу національну команду з футболу можуть покарати за участь у відборі на Євро-2024, оскільки туди допустили збірну білорусі. Натомість футбольні клуби можуть безперешкодно виступати в єврокубках попри те, що у них беруть участь білоруські команди.