У фінальному раунді Рам завдав 69 ударів, виконавши чотири берді (кількість ударів на одній лунці на один менша, ніж пара, – прим.) та допустивши одного богу (кількість ударів на одній лунці на один більше, ніж пара, – прим.). У якийсь момент майбутній чемпіон відставав від американця Брукса Кепки на чотири удари, але той завдав лише 75 ударів і поділив друге місце разом зі своїм співвітчизником Філом Мікелсоном. 52-річний Мікелсон зіграв у фінальному раунді за 65 ударів і став найбільш віковим гольфістом, який потрапив на Мастерс у топ-5.

Окрім зеленої куртки, яка є найвідомішим символом перемоги на турнірі Augusta Masters, Джону Раму доведеться зібрати ще серію предметів, які отримують за перемогу на першому мейджорі сезону. Іспанський гольфіст забрав у кишеню найбільший чек в історії Masters, 3 240 000 доларів, що на 634 000 доларів більше, ніж минулого року отримав Скотті Шеффлер, повідомляє Marca.

Також Джон додав у свою колекцію копію трофею Masters, який є мініатюрним приміщенням клубу, і золоту медаль. Рам також отримає кришталевий келих, який дають найкращому гравцю в гольф у кожному раунді та пару менших келихів за орла, якого він досяг на 8-й лунці в тому ж раунді.

Зауважимо, що з 5 142 000 доларів, виграними на семи турнірах Masters, Рам уже є четвертим гравцем з найбільшим заробітком в історії турніру після Філа Мікельсона, який випереджає Тайгера Вудса та Джордана Спіта.