Вболівальникам цю новину повідомив сам гімнаст на своїй сторінці у соціальній мережі Instagram. "Тепер офіційно. В основному складі національної збірної України зі спортивної гімнастики", – написав Верняєв, прикріпивши фото з тренером.

Зауважимо, українського гімнаста тимчасово відсторонили від змагань у жовтні 2020-го, а вже у 2021 році дискваліфікували на 4 роки прямо перед Олімпійськими іграми у Токіо.

Під час допінг-тесту в організмі українця виявили мельдоній. Верняєв не погоджувався з рішенням, тому подав апеляцію. Спортивний арбітражний суд (CAS) у Лозанні вирішив скоротити термін дискваліфікації з 4 до 2 років.

До слова, Олег може виступити на чемпіонаті світу зі спортивної гімнастики. Турнір стартує 1 жовтня та триватиме до 8 числа цього місяця у бельгійському Антверпені.

Додамо, раніше МОК рекомендував повернути російських та білоруських спортсменів до міжнародних змагань у нейтральному статусі. Однак до турнірів не допускатимуть команди з росії та білорусі, а також спортсмени, які підтримують війну або мають контракт з арміями рф або рб.