"Вихідні вийшли дуже емоційними, після цього рішення ми не знаємо, як реагувати... Пригнічений стан був. Всі підходили, співчували, казали, що вони з нами. В перший день я не фехтувала, дуже багато розмовляла про цю ситуацію, як переживаю це.

Ці два тижні були пеклом для мене, я хотіла нормально підготуватися до цих змагань – останніх перед відбором на Олімпіаду. І коли рішення про повернення росіян прийняли, мене сильно підкосило морально. До цих змагань я не була готова морально. І мій особистий результат вийшов не такий, як хотілося. Ми налаштовувались на командні змагання, хотіли попасти у топ-8. Знали, що буде важко, бо там команда Франції, перший номер рейтингу. Ми розмовляли з дівчатами, я казала погані слова, не можу повторити їх зараз. Але я сказала, що ми можемо їх перемогти. Це спрацювало. Сподобалося, що коли фехтували проти Франції, боролися до останнього. Програвали усю зустріч, але не здавалися.

З угорками ми дуже впевнено почали, хоча були втомлені. Один одного благали вже, мовляв, будь ласка, треба, допрацюй. І ми таки прийняли цей бій. Тішимось результату. Якісь надії є, що ми можемо це зробити до Олімпіади. І якщо ми перемагали топ-команди, і програли два удари Італії, то ми здатні на все.

Дуже хотілося щось вже показати. Це були останні змагання, на яких ми можемо себе вільно відчувати. Бо ми не знаємо, що буде далі, не знаємо, чи будемо їздити на змагання, чи ні. Якщо хтось думає, що на нас це ніяк не впливає, це неправда. Можу сказати особисто про себе, на мене це дуже сильно впливає. Дуже багато фехтувальних країн проти повернення росіян. І якщо вони будуть нас підтримувати у нашому рішенні бойкотувати, не фехтувати проти них, все вдасться. А якщо ні – буде важче в 10 разів із цим боротися", – цитує Харлан Суспільне.