Сьогодні, 20 березня, в онлайн-форматі відбулося термінове засідання президії Федерації фехтування України, повідомляє офіційний сайт організації.

Головним питанням засідання була участь національної збірної команди України в змаганнях FIE, до яких з другої половини квітня можуть допустити представників росії та білорусі.

Зрештою, президія ухвалила рішення не виходити на двобої з російськими та білоруськими фехтувальниками на змаганнях будь-яких рівнів. Крім цього, наші спортсмени, тренери та судді не братимуть участі у змаганнях, у яких братимуть участь представники країн-агресорів з активним залученням до цього спортсменів інших країн.

Президія вирішила створити робочу групу, яка визначить конкретний план та зміст активних дій українських спортсменів та тренерів на найближчих змаганнях, де організатори спробують повернути до участі російських та білоруських спортсменів.

Крім того, учасники обговорили конкретні дії щодо оскарження рішення Конгресу Міжнародної федерації фехтування від 10 березня 2023 року щодо повернення представників росії та білорусі до міжнародних змагань під егідою FIE.