Таким чином Фінляндія продемонструвала свою незгоду з ганебним рішенням Міжнародної федерації фехтування (FIE) дозволити російським та білоруським фехтувальникам брати участь у міжнародних змаганнях, починаючи з квітня цього року.

"Оскільки реєстрація проходить через FIE, ми не можемо заборонити допуск російських та білоруських учасників та зробити так, щоб вони не виступили. На практиці ми не знаємо, скільки б вони отримали віз до Фінляндії. Але ми проаналізували, що в цій ситуації ми не можемо організувати змагання, на яке можуть приїхати та брати участь спортсмени цих двох країн.

Практично завжди це було найбільш значуще і найбільше змагання з фехтування у Фінляндії", – цитує президента Фінської асоціації фехтування та п’ятиборства Йоонаса Люйтінена Ilta Sanomat.

Додамо, що сателітні змагання – треті за престижністю серед стартів під егідою FIE після Гран-прі та Кубків світу. Нагадаємо, Польща може відмовитися від проведення етапів КС, якщо FIE не змінить свого лояльного ставлення до фехтувальників з рф і білорусі.