"ЄОК продовжує демонструвати свою солідарність з Україною. У зимовому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі за всебічної підтримки ЄОК беруть участь 25 українських спортсменів, які досягли значних успіхів.

Дотримуючись рекомендацій МОК, ЄОК також залишив спортивні санкції проти російських урядовців та символів. Зважаючи на умови безпеки, спортсмени з росії чи білорусі наразі не беруть участі в змаганнях.

Що стосується майбутньої участі російських і білоруських спортсменів у міжнародних змаганнях, ЄОК цінує важливість усунення бар’єрів для того, щоб спорт виступав як об’єднавча сила.

Особливо це стосується Європи, яка об’єднує різних людей різних націй. ЄОК не вважає, що спортсменам слід забороняти брати участь у змаганнях виключно на підставі того, який у них паспорт.

ЄОК переглянув поточний статус участі росії та білорусі на засіданні Виконавчого комітету від 21 січня та продовжить свої зусилля для вивчення можливих рішень відповідно до консультацій, проведених з МОК", – йдеться у заяві ЄОК.