"Олімпійський комітет Азії приєднується до Олімпійського руху в підтримці заяви Виконкому МОК про солідарність з Україною, санкції проти росії та білорусі й статус спортсменів із цих країн. ОКА вірить в об’єднавчу силу спорту і в те, що всі спортсмени, незалежно від національності чи паспорта, повинні мати можливість брати участь у спортивних змаганнях.

ОКА пропонує надати російським і білоруським спортсменам, які відповідають вимогам, можливість брати участь у змаганнях в Азії, включно з Азійськими іграми. Олімпійський комітет Азії залишається в очікуванні, оскільки МОК продовжує вивчати шляхи повернення російських і білоруських спортсменів до змагань за дотримання суворих умов", – йдеться в офіційній заяві ОКА.

Нагадаємо, у березні минулого року МОК рекомендував не допускати російських і білоруських спортсменів до міжнародних змагань через повномасштабне вторгнення їхніх країн в Україну. Президент МОК Томас Бах не приховує, хоче бачити представників держав-окупантів на Олімпійських іграх-2024 під нейтральним прапором.

Минулого місяця олімпійська рада Азії виступила на олімпійському саміті в Лозанні з пропозицією сприяти участі спортсменів з росії та білорусі в змаганнях під її егідою. Присутні представники міжнародних федерацій підтримали цю ініціативу.