Віце-президент Олімпійського комітету росії (ОКР) Ігор Левітін і голова Азійського союзу настільного тенісу Халіл Аль-Муханнаді Оман вели перемовини щодо можливої участі російських настільних тенісистів у азійській кваліфікації на Олімпіаду в Парижі-2024. Про це повідомляє Insidethegames з посиланням на Романа Маркова – віцепрезидента Федерації настільного тенісу росії.

"Наші азійські колеги готові з радістю прийняти російських спортсменів у свою сім'ю – питань немає. Вони готові дати нам можливість змагатися та брати участь у кваліфікації до Олімпіади-2024. Тепер потрібно дочекатися завершення консультацій МОК (Міжнародного олімпійського комітету) з цього питання. Після цього мають відбутися переговори з Міжнародною федерацією настільного тенісу, яка розгляне можливість нашого переходу з Європи в Азію", – сказав Марков пропагандистському агентству ТАСС.

Нагадаємо, у березні минулого року МОК рекомендував не допускати російських і білоруських спортсменів до міжнародних змагань через повномасштабне вторгнення їхніх країн в Україну. Президент МОК Томас Бах не приховує, хоче бачити представників держав-окупантів на Олімпійських іграх-2024 під нейтральним прапором.

Минулого місяця олімпійська рада Азії виступила на олімпійському саміті в Лозанні з пропозицією сприяти участі спортсменів з росії та білорусі в змаганнях під її егідою. Присутні представники міжнародних федерацій підтримали цю ініціативу.