"Всупереч всьому, цього року наші спортсмени показали неймовірні результати. Я пишаюся кожним і кожною, завдяки чиїм перемогам в різних країнах світу звучить наш гімн і підіймають прапор України. Кожна перемога нагадує людям про нашу країну і нашу боротьбу за незалежність.

Війна стала викликом для всіх. Президент України Володимир Зеленський поставив перед нами завдання зберегти спорт. 24 лютого багато хто зі спортсменів перебував за кордоном – на змаганнях та зборах. Але були й спортсмени, котрі залишилися в зоні бойових дій у своїх містах чи на тренувальних базах.

Частину людей вдалося переселити до більш безпечних областей України. Ми вирішили питання перебування на наших тренувальних базах не лише спортсменів і тренерів, а й їхніх рідних. Навіть за таких обставин було завдання створити умови для подальшої підготовки і участі в запланованих змаганнях.

Частина наших спортсменів перебувала за кордоном, коли почалась війна. І нам треба було відпрацювати логістику їх переміщення та перебування. Безпрецедентну підтримку ми отримали від наших колег з-за кордону. Наших спортсменів і тренерів прийняли на своїх базах, за власні кошти, більше ніж сорок країн світу", – сказав Гутцайт ТСН.

Нагадаємо, після початку повномасштабного вторгнення спорт в Україні став на паузу, однак згодом все ж відновили змагання.