"Є велике бажання після відновлення миру повернутися до ідеї проведення в Україні зимових Олімпійських ігор та літніх Юнацьких Олімпійських ігор. Ми всі розуміємо, якщо будемо проводити ОІ, то нам потрібна перемога.

Я впевнений, що після перемоги ми можемо подавати заявку на 2032 рік, над чим ми і працювали, тому що президент країни надав нам доручення зробити програму з підготовки подання України на проведення Олімпіади.

Ми відпрацьовували це питання, їздили в МОК, зустрічались з президентом, комісіями, які відповідають за проведення ОІ. Можемо провести зимові Олімпійські ігри на заході України в Буковелі, там поруч є гора Бистриця, там можуть бути практично всі локації для проведення ОІ. Планували побудувати у Львові Палац спорту для зимових видів. Програму з бобслею та скелетону, ймовірно, могли провести у Латвії.

Я реально бачу, коли війна закінчиться, і буде увага всього світу до України, то ми зможемо провести зимові Олімпійські ігри у 2032", – заявив Гутцайт під час стріму на YouTube-каналі НОК.

Щоправда, зазначимо, що у 2032 році відбудуться не зимові, а літні Ігри. Можливо, міністр мав на увазі зимову Олімпіаду 2030 року.

Нагадаємо, ще наприкінці минулого року Володимир Зеленський заявив про намір України поборотися за проведення зимових Ігор.