"Під час засідання підкомітету з питань спорту вищих досягнень Комітету Верховної Ради України з питань молоді та спорту обговорили питання розширення механізмів протидії російській пропаганді у сфері спорту.

З перших днів повномасштабного вторгнення були запроваджені санкції проти спортсменів рф та республіки білорусі, що було дуже добрим сигналом на підтримку нашої Держави. Прикро, що час від часу президент МОК виступає з ініціативами щодо послаблення санкційної політики відносно спортсменів з рф та рб, так, як на його думку "спорт поза політикою". Це абсолютно неприпустимо.

Деякі спортивні функціонери і в Україні раніше вважали, що "спорт поза політикою", але під тиском спортивної спільноти та громадськості змінили свою позицію. Нам дуже важливо посилити міжнародний напрям роботи у Національному олімпійському комітеті України, Міністерстві молоді та спорту України та у федераціях щодо санкційної політики проти спортсменів рф та рб.

Основним нашим спільним завданням має бути заборона спортсменам рф та республіки білорусь мати доступ до міжнародної спортивної арени до моменту припинення військової агресії та відновлення норм міжнародного права та відбудови нашої Держави. Ми повинні переконати наших партнерів припинити надання права продажу на трансляції міжнародних змагань представникам країн рф та рб.

Так само, має бути заборона представникам рф та рб спонсорувати міжнародні змагання. Всі наші спортивні федерації мають працювати над питанням вилучення з керівництва міжнародних федерацій представників рф та республіки білорусь. Повинен бути всеосяжний бан рф та білорусі у сфері спорту. Над чим і продовжуємо спільну роботу!" – написав Беленюк у Facebook.