Товариський матч

Японія U-23 – Україна U-23 – 2:0

Голи: Сато, 48, Танака, 76

Цей спаринг підопічні Руслана Ротаня провели у рамках підготовки до Олімпійських ігор-2024. Нагадаємо, Україна вперше в історії здобула право виступити на планетарному форумі завдяки виходу нашої молодіжної збірної у фінал Євро-2023 серед команд U-21.

Додамо, що команда Ротаня була відчутно знекровленою: хтось із гравців був травмованим, хтось поповнив лави молодіжки, а хтось бореться за путівку на Євро-2024 у складі дорослої збірної.

У контрольній грі з японцями "синьо-жовті" могли пропускати вже у дебюті. Після обрізки Фесюна у власному воротарському м'яч опинився у Сонамо, який скинув на Аракі, але той пробив над поперечкою.

На екваторі тайму Фесюн привіз черговий момент невдалою передачею на фланг, після чого Сомено пробивав з підступів до штрафного, але снаряд просвистів над воротами. Невдовзі Кірілу довелося рятувати свої ворота після удару Ямади, який закручував під ближню стійку.

Одразу по перерві японці вийшли вперед. Після подачі партнера з кутового Секіне відправив м'яч у поперечку, але Сато підставив голову під відскок від газону та переправив снаряд у ворота. На 76-й хвилині підопічні Ротаня пропустили вдруге – наші ворота з меж карної зони розстріляв Танака.

У підсумку 2:0 – гіркий дебют олімпійської збірної України. Нагадаємо, чоловічий футбольний турнір на Іграх у Парижі розпочнеться 24 липня.