Хокей. Кваліфікація до Олімпіади-2026

Франція – Україна – 7:2 (2:0, 3:0, 2:2)

Шайби України: Лялька, Пересунько

Вже у першому періоді Україна пропустила від Франції дві шайби. Спершу Флоріан Шакіашвілі здійснив результативне вкидання з центральної зони, а за три хвилини до кінця першого періоду Стефан Да Коста вразив ворота "синьо-жовтих" кидком з середньої дистанції.

На старті другого періоду Франція збільшила перевагу до трьох шайб зусиллями П'єра-Едуара Бельмара. А вже на 30 та 31 хвилинах ще двічі вразила ворота українців – відзначилися Йорік Трей та П'єррік Дюбе, який реалізував вихід віч-на-віч з голкіпером "синьо-жовтих" Богданом Дяченком. Після двох періодів Франція вела – 5:0.

Першу шайбу у матчі Україна закинула у третьому періоді. Віталій Лялька точно пробив у верхній кут воріт французів, зробивши рахунок – 1:5. Однак через дві хвилини Жордан Перре повернув Франції перевагу у 5 шайб.

Потім французи відзначилися ще раз – Бертран оформив дубль. А менш ніж за півтори хвилини до фінальної сирени Олександр Пересунько з другої спроби вразив ворота французів.

Поразкою від Франції Україна перервала 8-матчеву переможну серію в офіційних турнірах. Востаннє "синьо-жовті" програвали ще у 2023 році Японії на чемпіонаті світу в дивізіоні ІВ.

Свій наступний матч на турнірі підопічні Дмитра Христича проведуть 30 серпня проти господарів змагань – команди Латвії. Початок – о 20:00 за Києвом.