Найбільше представництво має чемпіон України – київський Сокіл (7 хокеїстів). Звертає на себе увагу і велика частка легіонерів – 15 з 25-ти гравців.

Склад збірної України:

Воротарі: Богдан Дьяченко, Олег Петров (обидва – Сокіл), Едуард Захарченко (Шторм)

Захисники: Євген Ратушний (Шторм), Віталій Андрейків (Заглембе, Польща), Пилип Пангелов-Юлдашев (Подгале, Польща), Володимир Волков (Модре Крідла, Словаччина), Артем Гребеник (Кеттеря, Фінляндія), Ігор Мережко (Пльзень, Чехія), Іван Сисак (Дунайварош, Угорщина), Артур Чолач (Гендерсон Сільвер Найтс, США)

Нападники: Денис Бородай, Вадим Мазур, Віктор Захаров, Володимир Чердак, Роман Благий (усі – Сокіл), Віталій Лялька (Кременчук), Андрій Денискін (Подгале, Польща), Олексій Ворона (Торунь, Польща), Фелікс Морозов (Морзін-Авор'я, Франція), Дмитро Німенко (Аоста, Італія), Олександр Пересунько (Пряшів, Словаччина), Станіслав Садовіков (Берані Злін, Чехія), Даніїл Трахт (Лукко, Фінляндія), Євген Фадєєв (Брегенцервальд, Австрія).

Головний тренер української збірної так оцінив перспективи своєї команди.

"Ми собі ілюзій не будуємо, знаємо, проти кого гратимемо. Знаємо, що вони сильніші, швидші, але наша гра для нас важливіша. Ми грали не з слабкішими суперниками, з тією ж Угорщиною, Польщею, Італією, і непогано виглядали. Ілюзій не будуємо, знаємо, що буде тяжко і на це себе налаштовуємо”, – наводить слова тренера офіційний сайт ФХУ.

Нагадаємо, Олімпійський кваліфікаційний турнір пройде з 29 серпня до 1 вересня у Ризі (Латвія). Збірна України почергово зіграє проти Франції, Латвії та Словенії.

Розклад матчів збірної України:

Четвер, 29 серпня, 16:00. Франція – Україна

П'ятниця, 30 серпня, 20:00. Україна – Латвія

Неділя, 1 вересня, 13:00. Україна – Словенія

Путівку на Олімпіаду-2026, яка пройде в італійських містах Мілан і Кортіна-д'Ампеццо, отримає лише переможець.