Команда Формули-1 Sauber, яка минулого сезону називалась Alfa Romeo, у 2024 і 2025 роках буде виступати під назвою Stake F1 Team, повідомляє офіційний сайт "конюшні".

Очікувалось, що на час дворічної перехідної перерви, поки офіційно до королівських перегонів не прийде Audi, швейцарська команда виступатиме під своїм ім'ям Sauber. Однак, у перший день нового року було оголошено, що колектив з Хінвіля працюватиме під новою вивіскою.

До слова, компанія Stake, яка є спонсором команди з 2022 року, спеціалізується на ставках, азартних іграх і розвагах. Через це команда буде змушена використовувати інше ім'я в країнах, де заборонені онлайн-казино. Як наслідок, протягом сезону використовуватимуться дві назви: Stake F1 Team і F1 Team Kick Sauber.

Нагадаємо, вперше логотипи Alfa Romeo з'явились в F1 у період з 1950 по 1987 рік, коли компанія офіційно брала участь в автоперегонах як конструктор і постачальник двигунів. Згодом, через низку факторів і причин Alfa Romeo покинула Формулу-1.

Нинішня історія італійського бренду почалась ще у 2015 році, коли компанія стала комерційним партнером Scuderia Ferrari. Саме тоді логотип Alfa Romeo вперше з’явився в сучасній F1. Наприкінці 2017-го Alfa Romeo оголосила, що з 2018 року має стати титульним спонсором Sauber, а також уклала з командою технічне та комерційне партнерство. Після перейменування Sauber на початку 2019 року в пелетоні знову з'явилась команда Alfa Romeo F1 Racing Team.

Минулого сезону команда посіла дев'яте місце в Кубку конструкторів. Китаєць Гуаньюй Чжоу посів 18-те місце в особистому заліку, а фін Валттері Боттас завершив чемпіонат на 15-й сходинці.