Екклстоун визнав себе винним у шахрайстві після того, як не задекларував понад чотириста мільйонів фунтів стерлінгів, які перебувають на рахунках трастового фонду в Сінгапурі, повідомляє BBC.

Минулого року Королівська податково-митна служба Великобританії звинуватила Берні в тому, що він навмисно не задекларував свої закордонні активи. Раніше екс-керівник Формули-1 заперечував звинувачення, але у четвер, 12 жовтня, визнав себе винним за одним із пунктів звинувачення у податковому шахрайстві.

Прокуратура стверджує, що в липні 2015 року на зустрічі з Королівською податково-митною службою Берні Еклстоун зробив помилкові твердження, які вводять в оману. Тоді він заявив, що "заснував лише один траст" на користь своїх дочок Дебори, Тамари та Петри.

Сьогодні в суді Берні назвав лише своє ім'я та зробив коротку заяву: "Я визнаю себе винним". Його засудили до 17 місяців позбавлення волі з відстрочкою на два роки, тобто, він буде відбувати тюремне ув'язнення, лише якщо протягом цього часу вчинить повторно злочин. Також Екклстоун погодився виплатити 652 мільйони фунтів стерлінгів штрафу.

Нагадаємо, що Берні говорив, що фанатіє від особистості путіна та готовий прийняти за нього кулю. Проте після критики попросив вибачення за свої слова.