Пілот Макларен Ландо Норріс зізнається, що через неймовірну спеку в деякі моменти його зір був розмитим. Учасникам Гран-прі Катару доводилося змагатися при температурі повітря 40 градусів за Цельсієм та вологості 70%.

На 27 колі Фернандо Алонсо (Астон Мартін) попросив по рації облити його водою, коли він проходитиме бокси, тому що його сидіння "горить", зазначає Marca. Пілот Вільямс Логан Сарджент взагалі був змушений зійти з дистанції через сильне зневоднення. Коли гонщик зізнався команді, що йому погано, боси Вільямс попросили його не ризикувати здоров'ям. З боліда його вивели попід руки.

Пілот Альпін Естебан Окон розповів, що його постійно нудило. А представник Астон Мартін Ленс Стролл стверджує, що взагалі втрачав свідомість під час гонки. Канадця кілька разів оштрафували за перевищення лімітів траси. "Ви просто намагаєтеся побачити ці обмеження. Але проблема в тому, що не бачите, куди їдете, бо втрачаєте свідомість. В мене було повністю помутніння зору", – каже Стролл.

Нагадаємо, перемогу в основній гонці Гран-прі Катару здобув Макс Ферстаппен. Напередодні зірковий нідерландець достроково втретє поспіль став чемпіоном Формули-1. Макс стверджує, що цей етап увійшов у топ-5 найскладніших у його кар'єрі.