Гран-прі Азербайджану. Кваліфікація

1 – Шарль Леклер (Феррарі)

2 – Макс Ферстаппен (Ред Булл)

3 – Серхіо Перес (Ред Булл)

4 – Карлос Сайнс (Феррарі)

5 – Льюїс Хемілтон (Мерседес)

Пілоти заледве встигли виїхали на вуличну трасу в Баку, як змушені були повернутися назад у бокси. Гонщик Альфа Таурі Нік де Вріз не впорався з керуванням та в’їхав у відбійник – кваліфікацію призупинили червоними прапорами.

Прибравши болід нідерландця, організатори відновили змагання, але лише для того, щоб через кілька хвилин знову зупинити. У тому ж повороті, де помилився де Вріз, в аварію потрапив і П’єр Гаслі. Цікаво, що на ранковому тренуванні пілот Альпін теж мав проблеми – тоді у нього загорівся двигун.

Майже одночасно з аварією Гаслі на іншій ділянці траси розвернуло Карлоса Сайнса, але іспанець зміг повернутися у боротьбу. Після відновлення кваліфікації головною несподіванкою другого сегменту стало те, що до фіналу не зміг пробитися Джордж Рассел. Пілот Мерседес лише на кілька сотих секунди відстав від свого партнера Льюїса Хемілтона.

У вирішальній частині кваліфікації Макс Ферстаппен та Шарль Леклер у першій спробі показали абсолютно ідентичний час, однак на другому швидкому колі монегаск таки вирвав перший поул-позишн для Феррарі у новому сезоні. Другим у неділю стартуватиме Ферстаппен, третім – Перес.

Нагадаємо, що в суботу в Азербайджані ще відбудеться спринтерська гонка.