Формула-1 2022. Гран-прі США

1 – Макс Ферстаппен (Ред Булл)

2 – Льюїс Хемілтон (Мерседес)

3 – Шарль Леклер (Феррарі)

4 – Серхіо Перес (Ред Булл)

5 – Джордж Рассел (Мерседес)

Американська гонка жахливо розпочалася для переможця кваліфікації Карлоса Сайнса. Пілот Феррарі спочатку програв позицію Максу Ферстаппену, а згодом зіштовхнувся з Джорджем Расселом та покинув перегони – усе це вже на першому колі.

Згодом на трасу аж двічі довелося виїжджати автомобілю безпеки. Спочатку в гравій вилетів Валтері Боттас, а згодом Фернандо Алонсо зіштовхнувся з Ленсом Стролом так, що болід іспанця аж підлетів у повітря. На щастя, з пілотом усе гаразд, він навіть зміг продовжити перегони та фінішувати сьомим.

Попри усі ці пригоди, лідерство втримував уже дворазовий чемпіон світу Макс Ферстаппен. Аж поки інтригу не вирішили організувати його механіки. На піт-стопі лідеру Ред Булл ніяк не могли прикрутити колесо, що відкинуло його на 5-ту позицію. Втім, навіть це не завадило Максу здобути вже 13-ту перемогу у 2022-му. Ферстаппен по черзі розібрався з усіма суперника та перетнув фінішну лінію першим.

Раніше здобути 13 перемог за сезон вдавалося лише Міхаелю Шумахеру та Себастіану Феттелю. Тож вже на наступному етапі нідерландець може встановити абсолютний рекорд.

Команда Ред Булл достроково гарантувала собі перемогу в Кубку конструкторів. Австрійці завоювали цей трофей вперше з 2013 року.