Чемпіонат світу з футзалу. Група С. Перший тур

Ангола – Україна – 2:7

Голи: да Сілва, 17, Веду, 40 – Жук, 7 пенальті, Корсун, 13, 16, Мельник, 26, Зварич, 28, Чернявський, 32, Швед, 40

Україна розпочала свій шлях на чемпіонаті світу матчем проти віце-чемпіона – Аргентини. Наші земляки зазнали нищівної поразки з рахунком 7:1. У другому поєдинку групи С наша збірна зустрілася з командою Анголи, для якої це другий Мундіаль в історії.

У стартовому складі "синьо-жовтих" з'явилися Сухов, Семенченко, Абакшин, Зварич та Корсун. Україна повела у рахунку на 7-й хвилині: Жук відзначився з пенальті. Незабаром Корсун зумів оформити дубль і зробити рахунок 3:0 на користь збірної України. Втім, до свистка на перерву Ангола таки зуміла відквитати один м'яч завдяки ефектному голу да Сілви.

По перерві Україна ніяк не могла реалізувати свої спроби. На 26-й хвилині арбітр хотів призначити пенальті у ворота Анголи, але після перегляду VAR обмежився штрафним ударом. Та "синьо-жовтим" цього вистачило: Мельник влучно пробив зі штрафного. Згодом наші футзалісти наколотили ще 2 м'ячі у ворота суперників – відзначилися Зварич та Чернявський.

За 50 секунд до завершення поєдинку Веду зумів забити. Та українські футзалісти не розгубилися: Швед розстріляв ворота суперників, зробивши фінальний рахунок 7:2.

Україна пробилася на третє місце у квартеті, записавши у свій актив 3 очки. Очолює групу С Аргентина (3 бали), другою йде Афганістан (3), а на останньому місці – Ангола (0).

Нагадаємо, що в плей-офф ЧС-2024 потраплять дві перші команди кожної з груп, а також чотири з шести найкращих збірних, що посядуть треті місця. 21-го вересня збірна України зустрінеться з Афганістаном.