Відбір на ЧС-2024, 4 тур

Україна – Сербія – 1:1

Голи: Жук, 27 – Петров, 17

Підопічні Косенка стартували в еліт-раунді кваліфікації з розгрому над збірною Бельгії (10:2), потім поступились Польщі (2:3), але повернулись на переможну стежку, розбивши Сербію (6:1).

У матчі-відповіді із сербами повторити успіх "синьо-жовтим" не вдалося. Наша команда взялася працювати першим номером зі стартових хвилин та створила безліч класних моментів, але м'яч по-зрадницьки не летів у ворота Вуліча. Серби не без фарту розмочили рахунок в першій половині. Петров здалеку пробив у спину Шведу – м'яч рикошетом пролетів повз Савенка.

По перерві збірна України зрівняла. Шотурма з розіграшу кутового прострілив на Жука. Останній відіграв нестримного Вуліча й захисника та перекинув м'яч над суперниками у сітку. Втім вигризти перемогу "синьо-жовтим" так і не вдалося.

Наша команда наразі лідирує у групі В з 7 очками в активі. Польща йде другою (6 балів), маючи 1 матч в запасі. Сербія – третя з 5 пунктами. Бельгія поки з 1 балом на дні.

Нагадаємо, що у турнірі беруть участь 20 команд, які поділено на 5 груп по 4 збірні в кожній. Переможці 5 груп вийдуть на ЧС-2024 безпосередньо, а ще дві путівки будуть розіграні серед 4 найкращих команд із 5, які посядуть другі місця.