Прімера. Дев'ятий тур

Жирона – Атлетік – 2:1

Голи: Аспрілья, 39, Стуані, 90+1 – Сансет, 41

Нереалізований пенальті: Беренгер, 28, Вільямс І., Еррера А., 58

Допомогти Жироні у цьому поєдинку не міг Віктор Циганков. Нагадаємо, український вінгер кілька днів тому травмувався у поєдинку Ліги Європи проти Фейєнорда.

В середині першого тайму Арнау Мартінес "привіз" пенальті у ворота Жирони за підніжку Беренгеру в карній зоні. До 11-метрової позначки підійшов сам потерпілий і...не зумів перемогти Гассанігу в цій дуелі!

Трохи згодом каталонці вирвалися вперед завдяки диво-голу Аспрільї. Вінгер Жирони, який вийшов замість травмованого Циганкова, розрядив гармату з-поза меж штрафного, а м'яч з відскоком від газону залетів у сітку.

Втім, вже за дві хвилини підопічні Мічела втратили перевагу – Сансет з близької відстані пробив повз Гассанігу.

У другому таймі Данжума грубо сфолив проти Іньякі Вільямса у карній зоні – арбітр Пулідо вказав на 11-метрову позначку. До точки підійшов скривджений нападник і...Гассаніга знову "потягнув" пенальті. Однак Пауло мінімально вийшов з воріт ще до того, як суперник пробив – суддя вказав, що пенальті слід перебити. Цього разу до позначки підійшов Андер Еррера. Неймовірно..але Гассаніга і цього разу парирував!

У компенсований час уже Жирона заробила право на пенальті, і Крістіан Стуані скористався шансом – 2:1. Каталонці вигризають перемогу.

Жирона з 12 очками розташувалася на 11-й сходинці у Прімері. Атлетік перебуває на 6-й позиції (14 пунктів).