Ліга чемпіонів 2024/25, перший тур основного етапу

Реал Мадрид – Штутгарт – 3:1

Голи: Мбаппе, 46, Рюдігер, 83, Ендрік, 90+5 – Ундав, 68

Спортінг – Лілль – 2:0

Голи: Дьокереш, 38, Дебаст, 65

Вилучення: Гомес, 40

Команда Карло Анчелотті розпочала захист титулу чемпіона ЛЧ матчем проти Штутгарта. Український голкіпер "вершкових" Андрій Лунін провів увесь поєдинок на лаві запасних.

Реал певний час сидів у захисті, але згодом значно активізувався. Німці ж з перших хвилин зустрічі атакували, створюючи безліч небезпечних моментів. Декілька разів Куртуа доводилося рятувати команду, переводячи м'яч на кутовий. На екваторі першого тайму господарі забрали м'яч під свій контроль і теж почали атакувати ворота суперників. Непогані спроби виконали Мбаппе та Родріго, але Нюбель рятував німців. На 35-й хвилині Рюдігер після боротьби впав на газон. Спочатку рефері призначив пенальті, та після перегляду VAR змінив рішення.

Одразу ж по перерві Кіліан відкрив рахунок, відзначившись після пасу Родріго. Та старання гостей не минули марно: на 68-й хвилині Ундав відновив паритет, перегравши Куртуа після стандарту. У піднесеному настрої "шваби" провели ще декілька атак, які не увінчалися успіхом. В кінцеві хвилини основного часу Модріч навісив з кутового і Рюдігер відправив м'яч у сітку.

Здавалося, що фінальний рахунок матчу визначено, втім, на останній компенсованій хвилині Ендрік зумів забити. Форвард ефектно пробив здалеку, принісши підопічним Анчелотті перемогу з рахунком 3:1.

У іншому поєдинку Спортінг здолав Лілль. Португальський клуб відкрив рахунок на 38-й хвилині зустрічі: Дьокереш з передачі Гонсалвеша закотив м'яч у нижній кут воріт. Вже за декілька хвилин французи ще й залишилися в меншості – Гомес отримав другу жовту картку і покинув поле. По перерві Дебаст подвоїв перевагу господарів, встановивши фінальний рахунок поєдинку: 2:0 на користь Спортінга.