Ліга чемпіонів 2024/25, перший тур основного етапу

Ювентус – ПСВ – 3:1

Голи: Їлдіз, 21, Маккенні, 27, Н. Гонсалес, 52 – Сайбарі, 90+3

Янг Бойз – Астон Вілла – 0:3

Голи: Тілеманс, 27, Дж. Ремзі, 38, Онана, 86

Кваліфікація Ліги чемпіонів не надто відрізнялась від попередньої версії, а от тут почалася справжня революція. Ніяких групових етапів, єдина ліга на 8 турів і 36 команд, з яких 8 вийдуть відразу у 1/8 фіналу, а 9-24 місця у попередній раунд плей-офф. Восьмеро невдах вилітають з єврокубків і вже нікуди не опускаються.

Ювентус дуже солідно повернувся на міжнародну арену після річної паузи. Туринці на власному полі знищили ПСВ. Перший гол революційної ЛЧ забив нова надія "Старої синьйори" – Кенан Їлдіз. Та ще й який! Турок майстерно обробив м'яч на лівому фланзі, змістився в центр і розкішно закрутив у дев'ятку. Їлдіз став наймолодшим автором гола Ювентуса у Лізі чемпіонів – 19 років і 136 днів. Він випередив легенду туринців Алессандро Дель П'єро, який також носив на спині десятку.

За 6 хвилин Ювентус подвоїв перевагу. Ніко Гонсалес пошив у дурні Дамса та покотив у карний майданчик, де розібрались Влаховіч з Маккенні. У дебюті другого тайму побиття ПСВ проодовжилось. "Фермери" під пресингом Юве віддали м'яч в центрі поля, і Влаховіч знайшов Ніко Гонсалеса, який до асисту додав гол. Лише в компенсований час Сайбарі дозволив ПСВ бодай уникнути розгрому – 3:1.

Астон Вілла не грала на такому рівні 41 рік (тоді це був Кубок чемпіонів), але здобула ще впевненішу перемогу. Підопічні Емері весь тайм возили Янг Бойз на їхньому незручному штучному газоні. Забити вдалося двічі. Тілеманс залишився самотнім на розіграші кутового і більярдно поцілив у нижній кут.

Другий гол – суцільна клоунада від "юних хлопчиків". Камара вирішив віддавати "сліпу" передачу голкіперу назад, коли у карному майданчику купа суперників. Воткінс випередив фон Балльмооса і отримав по ногах. Рефері вже тягнувся свистіти пенальті, але Джейкоб Рамзі встиг забити до цього.

Ще два м'ячі Астон Вілли скасував VAR через гру рукою, не пощастило Воткінсу та Дурану. Претензій до гармати Онана бути не могло – 3:0.