Ліга націй. 1-й тур. Ліга А

Португалія Шотландія – 2:1

Голи: Фернандеш, 54, Роналду, 88 – Мактоміней, 7

Хорватія – Польща – 1:0

Голи: Модріч, 52

Швейцарія – Іспанія – 1:4

Голи: Адмуні, 41 – Хоселу, 4, Руїс, 13, 77, Торрес, 80

Вилучення: Ле норман, 20

Ліга D

Швеція – Естонія – 3:0

Голи: Дьокереш, 30, 44, Ісак, 40

У попередньому турі Ліги націй Португалія здолала Хорватію (2:1), ставши фаворитом групи. А багаторазовий володар "Золотого м’яча" Кріштіану Роналду ще й забив ювілейний м'яч – 900-й на професійному рівні. Цю дуель нападник розпочав на лаві запасних.

Попри те, що господарі начебто контролювали гру, вже на 7-й хвилині Мактоміней головою відправив м'яч у ворота суперників. Португальцям довго не вдавалося відновити паритет – Жота двічі ледь не забив до кінця першого тайму.

По перерві на полі з'явився Кріштіану Роналду. Згодом Фернандеш таки відквитав м'яч. Зірковий форвард Аль-Насра після декількох невдалих спроб все ж зумів розписатися у воротах суперників: Роналду за декілька хвилин до завершення основного часу впевнено забив. таким чином португалія закріпила статус лідера свого квартету.

У іншому матчі Хорватія здолала Польщу. Господарі розпочали кампанію з поразки від португальців, а поляки переграли Шотландію.

Перший тайм пройшов досить спокійно – статистично домінували хорвати. На 41-й хвилині зустрічі Шиманскі у боротьбі з суперником впав у карному майданчику, але рефері відхилив усі спроби апелювати.

По перерві Модріч вивів свою команду вперед, виконавши штрафний з межі карного майданчика. Цей гол виявився єдиним у поєдинку. Лідер збірної Польщі Лєвандовскі намагався виправити ситуацію, завдавши потужного удару, але влучив у перекладину.

Іспанія розгромила Швейцарію. Ще на 4-й хвилині Хоселу після асисту Ямала вивів "Фурію роху" вперед. За декілька хвилин відзначився і Омерагіч, втім, гол скасували через гру рукою. Зате перевагу іспанців швидко подвоїв Руїс. Вже за декілька хвилин на гостей чекали неприємні новини: Ле Норман отримав пряму червону і покинув поле. До завершення тайму Швейцарія таки відквитала м'яч – відзначився Амдуні.

Суддя до господарів у цьому матчі був невблаганний: на 49-й хвилині Амдуні оформив дубль, але рефері скасував і цей гол. Під завісу зустрічі Іспанія протягом декількох хвилин довела рахунок до розгромногого: на 77-й хвилині у воротах суперників розписався Руїс, а потім відзначився ще й Торрес. "Фурія роха" здобула перемогу з рахунком 4:1.

Швеція розібралася з Естонією. Підопічні Янне Андерсона вирішили долю поєдинку ще у першому таймі. У дебютній 45-хвилинці дублем відзначився Дьокереш і голом Ісак. По перерві Естонія виконала кілька хороших спроб забити, але разунок залишався незмінним - 3:0 на користь господарів.