АПЛ. 2-й тур

Астон Вілла – Арсенал – 0:2

Голи: Троссар, 67, Парті, 77

На Вілла Парк зустрічалися 4-та і 2-га команди минулого сезону, що надавало цьому матчу статусу центрального в програмі всього туру.

Проте особливо примітним і цікавим його робив інший факт: у попередньому чемпіонаті Вілла під керівництвом колишнього головного тренера Арсенала Унаї Емері двічі перемогли лондонців. При цьому квітнева поразка на Емірейтс (0:2) стала фатальною для "канонірів", адже фактично позбавила команду Мікеля Артети чемпіонського титулу.

На відміну від матчу 1-го туру, на цю гру Арсенал вийшов без Олександра Зінченка у старті. На позиції українця з перших хвилин вийшов нідерландський універсал Юрр'єн Тімбер.

У першому таймі команди дуже довго розгойдувалися, але ближче до перерви гра помітно пожвавилася. В атаці трохи цікавіше виглядали господарі, втім це ніяк не допомогло їм забити хоча б один м'яч. Найгостіший момент був у Оллі Воткінса, який після передачі Роджерса примудрився просто не влучити у порожні ворота. У Арсенала шанс забити був у Сака, але бірмінгемців виручив Еміліано Мартінес.

Зазначимо, що вже на 16-й хвилині Емері був змушений зробити вимушену заміну. Травму отримав Метті Кеш, замість якого вийшов молодий Коста Недельковіч.

Другий тайм почався з супермоменту Вілли. На 55-й хвилині після дальнього удару Онана м'яч влучив у поперечину воріт Арсенала та відскочив у поле. На добивання першим встиг Воткінс, який головою бив практично у пусті ворота. Але Райя якимось неймовірним чином зреагував.

На 65-й хвилині на поле у Арсенала вийшов Троссар. А через дві хвилини він відкрив рахунок. Зробив це буквально першим дотиком до м'яча: під час атаки своєї команди сходу метрів із 10-ти пробив у лівий нижній від голкіпера кут.

А за 10 хвилин Томас Парті подвоїв перевагу гостей. І знову. І знову це сталося за участі Троссара. Він із лівого флангу прострілив у штрафний майданчик на Сака, той викотив снаряд на Парті, який сходу метрів із 15-ти пробив у ближній нижній кут. Мартінес торкнувся м'яча, але це не врятувало Астон Віллу.

На 79-й хвилині у складі "канонірів" на поле вийшов новачок Ріккардо Калафйорі. Це був дебют італійця в АПЛ. Нам же стало ясно, що вихід Зінченка у цій грі став практично неможливим.

У подальшому Арсенал був ближчим до 3-го голу, ніж Астон Вілла до того, щоб скоротити відставання. Зокрема, крапку міг поставити Едегор, але пробив значно вище.

Втім, і двох голів вистачило лондонцям для перемоги. Таким чином, Арсенал набрав 6 очок у 2-х матчах та разом з Манчестер Сіті та Брайтоном очолив таблицю АПЛ.