АПЛ. Перший тур

Арсенал – Вулверхемптон – 2:0

Голи: Хаверц, 25, Сака, 74

Евертон – Брайтон – 0:3

Гол: Мітома, 26, Велбек, 56, Адінгра, 87

Вилучення: Янг, 66 (Евертон)

Ноттінгем – Борнмут – 1:1

Гол: Вуд, 23 – Семеньо, 87

Ньюкасл – Саутгемптон – 1:0

Гол: Жоелінтон, 45

Вилучення: Шер, 28 (Ньюкасл)

Українські легіонери Арсенала, Евертона і Борнмута вийшли у стартових складах своїх команд. Зокрема, Зінченко з'явився з перших хвилин, попри те, що в літнє трансферне вікно "каноніри" придбали у Болоньї Ріккардо Калафйорі за 42 мільйони фунтів. Коштовний італієць розпочав зустріч у запасі.

У дебюті матчу Олександр зробив кілька незначних помилок, але в середині тайму українець повністю перекреслив увесь негатив. Він класно перевів м'яч на Сака, той гостро навісив на Хаверца, і німець головою відправив м'яч у сітку.

Уже перед перервою Зінченко знову якісно розігнав атаку Арсеналу, але цього разу господарям не вдалося забити. Але у другому таймі лондонці таки довели рахунок до комфортного. Сака дуже легко розхитав Аїт-Нурі і потужно пробив у ближній кут. 2:0 – Арсенал стартує у новому сезоні на мажорній ноті.

У паралельному матчі Евертон Миколенка зазнав фіаско від Брайтона. Перший гол частково трапився з вини українського оборонця. Мінте протиснув Миколенка і прострелив на дальню стійку, де уже чатував ніким не помічений Мітома – 0:1.

Одразу по перерві перевагу "чайок" подвоїв Дані Велбек. А на 66-й хвилині "іриски" залишилися у меншості – Ешлі Янг отримав пряму червону. Під завісу протистояння Брайтон довів рахунок до розгромного. А вже у компенсований час команда Миколенка пропустила четвертий м'яч, але після перегляду VAR його скасували через офсайд – 0:3 у підсумку.

У ще одному поєдинку Борнмут Забарного зіграв внічию з Ноттінгемом. Вже на 7-й хвилині гру довелося перервати через моторошний інцидент. Данілу та Антуан Семеньо після верхової боротьби впали на газон. Публіка добряче злякалася через стан гравця "лісників". До Данілу кинувся медперсонал – гравця довелося ховати від очей вболівальників. Схоже, футболіст серйозно пошкодив гомілкостоп. Данілу довелося забирати з поля на ношах. Семеньо ж оговтався доволі швидко.

В середині першого тайму Ноттінгем відкрив рахунок. Невдовзі Уаттара міг відновити паритет, але після перегляду VAR рефері скасував взяття воріт через офсайд.

"Вишні" врятувалися від поразки аж на останніх хвилинах основного часу – рахунок зрівняв той-таки Семеньо, який теж постраждав в епізоді з Данілу.

Тим часом Ньюкасл у меншості зумів втримати перемогу над Саутгемптоном – 1:0. "Сороки" залишилися вдесятьох вже на 28-й хвилині зустрічі.