Ліга чемпіонів. 3-й кваліфікаційний раунд. Першим матч

Динамо (Україна) – Рейнджерс (Шотландія) – 1:1

Голи: Ярмоленко, 38 – Дессерс, 90+4

Перший небезпечним момент вже на 2-й хвилині створили шотландці: після скидки Дессерса Лоуренс пробив з центральної зони перед штрафним. Бущан відбив м'яч перед собою, а потім Дессерс несильно пробив у руки голкіперу.

Загалом у перші хвилини саме Рейнджерс володів ініціативою, проте Динамо впоралось зі стартовим хвилюванням, та поступово гру вирівняло.

На 18-й хвилині кияни навіть забили, коли після удару Вівчаренка Батленд відбив м'яч перед собою, а Ванат добив його у ворота. Проте арбітри зафіксували офсайд одразу у двох гравців киян (Ваната та Кабаєва), навіть не застосовуючи VAR.

Майже одразу гострим випадом відповіли гості: після удару Маккозленда м'яч влучив у стійку.

Після цього знову пішла в цілому рівна гра з відносно небезпечними контрвипадами з обох сторін. Поки під кінець тайму кияни не організували показову атаку.

Караваєв відібрав м'яч у центрі поля, наблизився до штрафного і зробив передачу на хід Ванату. Той у свою чергу виконав ідеальний простріл на Ярмоленка, який переправив м'яч у ворота – 1:0.

Перший тайм пройшов у рівній боротьбі, про що свідчить і статистика: володіння м'ячем – 50:50, кутові – 2:2, удари – 4:3 на користь Динамо, але удари у площину воріт – 3:3.

Друга половина гри знову ж таки розпочалася з активності шотландців.

На 53-й хвилині киян врятував Бущан, який дістав надзвичайно важкий м'яч після хитрого і небезпечного удару Дессерса.

Ближче до середини тайму шотландці стали помітно тиснути на ворота киян. Саме в цей час, на 69-й хвилині, Олександр Шовковський провів перші заміни: замість Піхальонка та Шапаренка вийшли Буяльський і Лонвейк.

Тиск шотландців не зменшувався, хоча до великої небезпеки біля воріт Бущана справа не доходила.

На 77-й хвилині Шовковський кинув у бій ще двох свіжих виконавців – Брагару та Волошина, які замінили Кабаєва та Ярмоленка.

Останні хвилини матчу – це навала Рейнджерс з традиційними фланговими подачами та намагання Динамо спіймати суперника на контратаці. Ні те, ні інше успіху не принесло. Поки на 90+4 хвилині кияи не пропустили: черговий навіс призвів таки до голу Дессерса.

Отже нічия у "домашньому" матчі киян 1:1.

Все вирішиться у матчі-відповіді, який пройде 13 серпня у Глазго.