Олімпіада-2024. Група В. 2-й тур

Україна U-23 – Марокко U-23 – 2:1

Голи: Криськів, 22, Краснопір, 90+7 – Рахімі, 64 (пен.)

Перед стартом поєдинку вболівальники Марокко додали нашим футболістам порцію додаткової мотивації, засвиставши національний гімн України.

Українці довго не могли наблизитися до воріт суперника. Перший удар вдалось завдати Максиму Хланю – голкіпер відбив на кутовий. В одній з наступних атак "синьо-жовті" змогли вийти вперед. Новачок Динамо Максим Брагару познущався з суперників на фланзі і точно покотив у центр на Дмитра Криськіва. Хавбек Шахтаря в один дотик поцілив у ближній кут.

Хлань мав шикарну нагоду подвоїти рахунок. Проактивний Брагару класно закинув на дальню, а там Хлань у неймовірному стрибку пробив головою (зріст Максима 170 см). На жаль, воротар встиг зреагувати.

Під кінець першого тайму марокканці добряче підтиснули і створили низку небезпечних нагод, з якими вдалось впоратись захисникам. Сильно просідав лівий фланг оборони, де Мартинюк не встигав за прудкими опонентами. Навіть був шанс спіймати суперника на контратаці, але Хланю не вистачило декілька сантиметрів, щоб замкнути передачу партнера.

Другий тайм підопічні Ротаня розпочали жахливо. Марокканці потужно тиснули, але ніяк не могли влучити по воротах. Полегшив долю суперникам Володимир Салюк, який завадив нападнику "Атлаських левів" вискочити на побачення з Фесюном. Арбітр вказав на 11-метрову позначку, а захисник Чорноморця отримав червону й залишив свою команду в меншості. Рахімі пенальті реалізував без проблем.

Трохи освіжив гру в атаці Ігор Краснопір, який змінив Сікана. Однак з двома його ударами впорався воротар. Саме він зумів створити диво, коли здавалось, що шансів на перемогу практично немає. Вже на останніх хвилина "синьо-жовтим" вдалось вийти в атаку, яка завершилась голом. Рубчинський ідеальною передачею віддав на хід Федору, а той в один дотик прострілив у центр, де Краснопір переправив у порожні ворота. Неймовірна розв'язка на користь України!

Доля виходу у плей-офф вирішиться у останньому турі в матчі проти Аргентини. Вирішальний поєдинок відбудеться у вівторок, 30 липня. Старт о 18:00.