"Це просто неприпустимо, це злочинний вандалізм, варварство та всі синоніми цих слів. Життя, як і у всіх, перекинулося з ніг на голову.

Ми змушені були чотири рази переїздити з місця на місце й тільки зараз зупинилися. Так склалося, що це виявився єдиний пункт, де можна було хоча б знайти житло. При цьому батьки дружини – під Маріуполем, і за них я переживаю найбільше.

Крім публічних заяв про ситуацію, всі футболісти та знаменитості, хто може допомагати, мають робити це. Якщо хтось не афішує своєї допомоги, не розповідає, то це не означає, що він нічого не робить. Знаю, що всі наші хлопці допомагають матеріально: хтось армії, хтось мирному населенню.

Особисто я надаю підтримку звичайним українцям: пенсіонерам і тим, у кого складна життєва ситуація. Багато хто зараз втратив роботу й потребує хоч якихось засобів на існування. Є ті, хто живе за умов справжньої гуманітарної катастрофи, кому потрібні одна-дві тисячі гривень, аби елементарно вижити. Ось я й намагаюся допомагати таким людям.

Ми будемо ще сильнішими після того, як усе це скінчиться. А скінчиться все, безперечно, нашою перемогою! Адже ми – сильний, мужній, хоробрий народ. Після закінчення цієї війни нас поважатиме весь світ, з нами рахуватимуться всі. Українці заслужили цієї поваги", – сказав Конопля в інтерв'ю офіційному сайту Шахтаря.