Раніше Іспанія здолала Францію, а в Дортмунді визначався суперник "Фурії". Ще одна європейська класика – Нідерланди проти Англії.

Команда Саутгейта впевненіше розпочала матч, але саме їй довелося витягати м'яч із сітки вже на сьомій хвилині. Підвели ті люди, від яких зазвичай очікуєш надійності. Райс програв силову боротьбу Сімонсу, а Пікфорд не дотягнувся до удару Хаві, який летів не зовсім в кут.

Англія відразу вмикнулась, видавши свій накращий відрізок на Євро. "Три леви" замтиснули суперника в його штрафному і доволі швидко відігрались. Щоправда, не без скандалу. Кейн вже встиг завдати неточного удару, а потім в муках скривився на газоні. VAR підтримав капітана англійців і покликав Фелікса Цвайєра дивитися повтор. Рефері вирішив, що дотику Дюмфріса вистачає для пенальті. Ох, скільки буде суперечок! Сам Кейн чітко реалізував 11-метровий.

(Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

"Три леви" продовжували диктувати гру. Фоден нарешті почав нагадувати себе зразка клубного сезону. Філ хотів повторити шедевр Яремчука словакам, але Дюмфріс зупинив м'яч на самісінькій лінії воріт. У Фодена були ще два гострі удари – один потягнув Вербрюгген, інший стійка. Каркас рятував і англійців, коли поперечка прийняла на себе постріл Дюмфріса на кутовому.

Рональд Куман дещо здивував заміною. Форвард Депай отримав пошкодження, але замість нього чомусь з'явився центрхав Верман. Значних покращень це не дало, але Нідерланди принаймні не пропустили вдруге. Загалом перший тайм дуже сподобався.

Натомість другий став втіленням найгірших передматчевих побоювань. Англійці почали займатися стерильним контролем, і хвилин 20 матчу можна було спокійно викинути з пам'яті. Це набридло Нідерландам, які почали загрожувати воротам Пікфорда зі стандартів. Найкращий момент мав ван Дейк, але головою пробив прямо в кіпера Англії.

(Photo by Alex Livesey/Getty Images)

"Три леви" по перерві не мали жодного удару до 80-ї хвилини! Сака забив з першого ж, але асистент Вокер заліз у офсайд. На 90-й нідерландців вже не врятував ніхто. Воткінс отримав передачу від Палмера і з гострого кута майстерно поцілив під стійку – 1:2! Обох Саутгейт випускав на заміну. Форвард Астон Вілли на цьому Євро зіграв усього 20 хвилин, але зараз став героєм нації.

Англія довела справу до перемоги, повторивши камбек свого майбутнього суперника, – Іспанії. "Три леви" вдруге поспіль зіграють у фіналі Євро. 14 липня, 22:00, берлінський Олімпіаштадіон – Європа матиме нового короля.