"Хто-небудь каже, що у німців на футболках зображений орел? Хто-небудь каже, що у французів на футболках зображений півень? Своїм жестом Мері висловив своє хвилювання. Наше МЗС вже викликало своїх посадових осіб, необхідні кроки вживаються.

Давайте в суботу залишимо футбольне поле переможцями і вийдемо в наступний раунд. Якщо не станеться чогось екстраординарного, відвідаю найближчий матч", – заявив Ердоган.

Нагадаємо, захисник збірної Туреччини Мері Деміраль, який двічі забив Австрії у 1/8 фіналу (2:1), відсвяткував гол демонстрацію жесту "Вовчий салют". Він асоціюється з організацією "Бозкурт" ("Сірі вовки") – вкрай правим і найрадикальнішим молодіжним крилом Партії націоналістичного руху (MHP), що дотримується ідеології турецького націоналізму та пантюркізму. Німецька влада характеризує ідеологію групи як націоналістично-екстремістську, антисемітську та расистську.

За це УЄФА дискваліфікувала Деміраля на два матча – він пропустить чвертьфінал Нідерландами та гіпотетичний півфінал, якщо Туреччина туди потрапить.

Чвертьфінальну гру з Нідерландами збірна Туреччини зіграє у суботу, 6 липня. Початок матчу – о 22:00 за Києвом.