В УЄФА вирішили, що непристойний жест Джуда Беллінгема в матчі зі Словаччиною не був настільки серйозним, щоб вимагати негайної дискваліфікації. Тому англійцю буде дозволено зіграти у чвертьфіналі проти Швейцарії. Він буде оштрафований на 30 тис. євро і йому загрожує дискваліфікація на один матч, якщо він повторить порушення протягом року.

Нагадаємо, у матчі зі Словаччиною Беллінгем після забитого голу поцілував руку та вказав на свої статеві органи. Як здалося жест був направлений у бік лави запасних команди суперника.

Проте, сам гравець пізніше пояснив, що жест був "внутрішнім жартом, адресований до деяких близьких друзів, які були на грі".

А от до жесту захисника збірної Туреччини Мері Деміраля ставлення в УЄФА виявилось зовсім іншим.

Забивши два голи у ворота австрійців, футболіст відсвяткував взяття воріт жестом, відомим під назвою "вовчий салют" – який є одним із символів турецького ультранаціоналістичного воєнізованого угруповання "Сірі вовки". У деяких країнах Європи, зокрема у Німеччині ідеологія угруповання характеризується, як націоналістично-екстремістська, антисемітська та расистська.

Оскільки тут присутня політична складова (як і у випадку з албанським Даку на груповому етапі) – застосовується дисциплінарний регламент, який передбачає двоматчеву дискваліфікацію.

Іншими словами, автор двох голів у ворота Австрії в 1/8 фіналу, не зможе зіграти ні в чвертьфіналі проти Нідерландів, ні в гіпотетичному півфіналі проти Англії або Швейцарії.

Це дуже суттєва втрата для турецької команди, яка і без того з різних причин залишилася без багатьох гравців під час турніру, – інформує іспанське видання AS.