Євро-2024, груповий етап, 3 тур

Група D

Франція – Польща – 1:1

Голи: Мбаппе, 56 (пен.) – Лєвандовскі, 79 (пен.)

Польща вже втратила всі шанси вийти у плей-офф, тому могла випустити кількох резервістів і грати у своє задоволення. Франція, ймовірно, хотіла забрати першу сходинку групи, для чого треба було вигравати з якомога більшим рахунком. На поміч "Ле Бльо" мчав Кіліан Мбаппе. Суперзірка оговтався від перелому носа, вдягнув захисну маску і вийшов у основі.

Команди без поспіху почали зустріч. Поляки були навіть гостріші, але два їхні удари прилетіли до рук Меньяна. Франція вкотре мала проблеми з позиційною атакою. Перший нормальний момент створив Тео Ернандес. Лівий захисник у фірмовому стилі підключився до атаки і бив у ближній кут – Скорупскі встиг виставити ногу.

Дембеле мав ще кращу нагоду, але бездумно вліпив у кіпера поляків. Скорупскі довелося добряче попрацювати, щоб вберегти свої володіння "сухими" до перерви. Під завісу тайму Мбаппе двічі вивалився на ворота під гострим кутом, але програвав дуелі Лукашу. Щенсни явно залишає гідного спадкоємця.

В дебюті другого тайму Скорупскі таки капітулював. Якуб Ківйор у карному майданчику виставив шлагбаум перед Дембеле – пенальті! До позначки підійшов Мбаппе і в своєму шостому матчі нарешті оформив дебютний гол на чемпіонатах Європи. Кіліан на радощах зірвав маску.

Франція нібито хотіла розвинути перевагу, Мбаппе заради дубля ледь не влаштував "Руку Бога". Коли ж підопічні Дешама заспокоїлись, то відразу були покарані. Ще один дурний пенальті – Упамекано в простенькій ситуації підбив ногу Свідерскі.

Меньян парирував удар Лєвандовскі, але через довжелезні переступи Роберта вискочив з лінії воріт. Капітану поляків дали другу спробу. Той самий кут, проте значно точніше – 1:1. Меньяну було дуже прикро так пропускати перший гол на Євро.

Нічия протрималась до фінального свистка. Польща гідно виступила у важкій групі, але покидає Євро з одним очком. Франція фінішувала лише другою і в 1/8 фіналу зіграє проти другого місця групи Е. До слова, це може бути Україна.