ЧЄ-2024. Група D. 3-й тур

Нідерланди – Австрія – 2:3

Голи: Гакпо, 47, Депай, 75 – Мален (аг.), 6, Шмід, 59, Забітцер, 80

Нідерланди жахливо розпочали поєдинок. Вже на 6 хвилині Австрія вийшла вперед завдяки незграбному автоголу Малена. Нападник Борусії вирішив допомогти в обороні, але випадково замкнув передачу суперника у власні ворота. Його автогол став найшвидшим в історії чемпіонатів Європи.

В екваторі тайму Мален мав ідеальний шанс виправитись за помилку. Нападник отримав розкішну передачу від Рейндерса і вискочив сам на сам з воротарем – невдалий удар неробочою лівою ногою відправив м'яч повз стійку.

Рональд Куман був настільки незадоволений грою своєї команди, що вже на 34 хвилині зробив першу заміну – Сімонс замінив Вермана. До перерви команди майже не створювали моменти, а от одразу на старті другого тайму Нідерландам вдалось зрівняти.

Сімонс протягнув через усе поле й покотив на Гакпо, який одним дотиком прибрав захисника і майстерно закрутив у дальній. Однак натхнення "помаранчевих" швидко обірвав Роман Шмід – він відгукнувся на передачу Грілліча й головою розстріляв ворота.

На цьому гольова феєрія не закінчилась. Знову зіграла заміна Кумана. Ваут Вегхорст з'явився з лави запасних і практично першим дотиком скинув головою на Депая, який ідеально обробив м'яч і зрівняв рахунок.

Команди забули за центр поля і влаштували справжню зарубу за перемогу. Втретє поспіль вийти вперед вдалось Австрії. Цьогорічний фіналіст Ліги чемпіонів Марсельь Забітцер отримав "цукерочку" від партнера й вирвався на побачення з воротарем. Потужним ударом в дев'ятку з гострого кута вдалось завершити атаку й поставити фінальну крапку.

У підсумку збірна Австрії несподівано виграла групу D, оскільки Франція у паралельному матчі зіграла внічию з Польщею. Нідерланди посідають третю сходинку.